Haptotherapie Kampen en Dronten

Mijn naam is Carin van Hooff, ik ben vanaf 1994 werkzaam in de hulpverlening en al heel lang geboeid door mensen en de wijze waarop ze zich ontwikkelen. Door deze interesse begon ik mijn opleiding als Maatschappelijk werker en heb daarna ervaring opgedaan bij verschillende instellingen. Tijdens de jaren dat ik werkzaam was, werd het voor mij steeds duidelijker dat praten over problemen niet altijd voldoende helpt.

De mensen die bij mij hulp zochten wisten vaak wel hoe het anders moest, maar dit inzicht hielp hen niet altijd verder. "ik weet het wel, maar ik voel het anders" hoorde ik dan zeggen.

Zo begon mijn zoektocht naar de belangrijke rol van gevoelens en hoe ik in mijn hulpverlening deze gevoelens kon gebruiken in plaats van bestrijden. Uiteindelijk kwam ik uit bij Haptotherapie en vond daar wat ik zocht. Vanaf 2004 werk ik in mijn eigen praktijk als Haptotherapeut. Ik ben elke keer weer verwonderd wat er gebeurt als mensen worden aangesproken op hun gevoel en daarnaast weet ik uit eigen ervaring hoe het je leven kan verrijken als je meer vanuit je gevoel leert leven.

 

In de banner van deze site is een vingerafdruk en een balans poppetje te zien. De vingerafdruk staat voor het unieke van elk mens. Ik geloof erin dat juist jouw uniek zijn van waarde is in deze wereld. Het is daarom belangrijk om trouw te blijven aan jezelf en te leren luisteren naar je eigen gevoel. Ik ben ervan overtuigd dat jij uiteindelijk zelf weet wat er nodig is om weer in balans te komen in je leven. De therapie is bedoeld om je weer met dat innerlijke gevoel van richting in contact te brengen.

Het balans poppetje staat symbool voor het zoeken naar evenwicht tussen verschillende kanten in jezelf en je leven. Bijvoorbeeld; tussen de zorg voor anderen en de zorg voor jezelf, of tussen belasting en ontspanning, of tussen je gevoel en je verstand. Deze balans is geen statisch iets, het is een voortdurende zoektocht. Binnen de therapie staan we stil bij deze balans en hoe je deze opnieuw kunt vinden.