Haptotherapie Kampen en Dronten

 

Haptotherapie is een therapievorm, ontstaan vanuit de leer van de Haptonomie. Wat je voelt en ervaart staat in de therapie centraal. Door de begeleiding krijg je meer contact met jezelf en je gevoelens. Daardoor ben je beter in staat om te herkennen wat je nodig hebt om je situatie te veranderen of er beter mee om te gaan. Ik maak tijdens de therapie gebruik van verschillende werkvormen.

Het gesprek
Ik zal zal tijdens het praten over jouw problemen proberen om de aandacht niet alleen te richten op het verhaal, maar ook op de gevoelsmatige betekenis ervan. Wat voel je bij het probleem dat je vertelt? Hoe praat je erover? Hoe reageert je lichaam als je iets zegt?

Ervaringsgerichte oefeningen
Oefeningen is niet helemaal een juiste omschrijving aangezien dit woord vaak associeert met iets moeten leren of presteren. De ervaringsgerichte oefeningen binnen de Haptotherapie geven inzicht hoe je omgaat met jezelf en situaties. Ze zijn gericht op het bewuster worden van je eigen lichaam, de wijze waarop je contact maakt met de wereld om je heen en hoe je omgaat met jezelf en wat je voelt. Door dit bewustwordingsproces is het mogelijk om ook andere keuze mogelijkheden te gaan zien.

Aanraking
Aangeraakt worden helpt om het bewustzijn van jezelf te vergroten. Je lichaam liegt nooit, het reageert op alles wat je meemaakt en beleeft. Door aangeraakt te worden kunnen we gevoeliger worden voor alles wat er in ons omgaat en wat we nodig hebben om weer in balans te komen. Aanraking kan daarnaast ook rustgevend en ontspannend zijn.