" toen ik tijdens de therapie leerde mijn lichaam te voelen, wist ik ook beter wanneer ik mijn grens had bereikt"  

 

Mijn naam is Carin van Hooff. Ik ben in 1994 afgestudeerd als maatschappelijk werker en vond daarna een baan in dit beroep. Tijdens de jaren die daarop volgden kreeg ik de behoefte om ook het lichaam in de begeleiding te betrekken. Alleen praten vanuit je denken geeft wel inzichten maar niet altijd veranderingen.

Zo kwam ik na het onderzoeken van verschillende stromingen en opleidingen uit bij Haptotherapie. Daar vond ik wat ik zocht. Het gevoel en het lichaam kreeg daar meer een plek en de persoonlijke ontmoeting stond veel meer centraal. In deze opleiding leerde ik mezelf nog beter kennen en te doen waar ik me goed bij voelde.

In 2004 studeerde ik af en begon een eigen praktijk als Haptotherapeut. In 2014 besloot ik het roer definitief om te gooien en mijn baan als maatschappelijk werker op te zeggen. 

Ik heb er geen moment spijt van gehad. Ik heb het gevoel dat ik nu ben waar ik hoor te zijn en dat ik doe wat het beste bij mij past. In de therapie komt deze vraag ook vaak bij clienten ter sprake. Wat past bij jou? Waar word jij blij van? 

 

Ervaringen van cliënten

Ik kende Haptotherapie niet, maar ik zou het iedereen aanbevelen. Weer leren stilstaan bij jezelf en luisteren naar je gevoel. Volgens mij is dat goed voor iedereen. 

Als ik anderen uit moet leggen wat Haptotherapie precies is, vind ik dat nog steeds moeilijk. Ik kan alleen maar zeggen dat het me echt heeft geholpen. 

Ik heb meer inzicht gekregen in mijn eigen patronen en overlevingstechnieken. Vooal de gesprekken hebben mij hierbij geholpen. Ik heb goede tools gekregen om blijvend mee aan de slag te gaan.  

Ik ben een paar keer bij Carin geweest. Ik vond de gesprekken bij haar heel prettig. Ze is rustig en stelt goede vragen waardoor ik vaak dingen van een andere kant ging zien. De oefeningen gaven mij ook vaak nieuwe inzichten.